RESEPI PUDING TRIFLE


Resepi Puding Triffle

Bahan-bahannya:
Swiss Roll Kek
1 kotak Crystal Jelly
3 sudu tepung kastard
2 sudu gula
1 tin susu cair
1 tin air
1 tin fruits cocktail

Step 1
1. potong kek dan susun dalam bekas caserol/loyang/gelas(padat2kan kek supaya takde ruang antara kek)

Step 2
1. Bancuh 3 sudu penuh kastard dengan 1 tin susu cair dan 1 tin air.Masukkan gula sekali.Kacau sampai sebati dan tak berketul2.
2. Masak atas api sederhana sampai pekat.
3. Tuangkan atas kek dan ratakan.
4. Taburkan buah-buahan campuran atau susun buah peach atas kastard

Step 3
1. Campurkan 400ml air dengan sepeket serbuk Crystal Jelly.
2. Masak sampai serbuk hancur.
3. Tuang atas adunan kastard tadi.
4. Biarkan sejuk sekejap dan masukkan dalam peti ais.

Dah siap. Sedap di makan sejuk-sejuk.

Kredit resepi : Pemilik resepi tidak dapat dikesan
Dikuasakan oleh Blogger.