Resepi Kek Coklat Indulgence Tanpa Gelatin
KEK CHOC INDULGENCE TANPA GELATIN
*resepi ni memang sedap...bagi saya lagi sedap dari secret resepi
1)Kek coklat : saya pakai tepung yg ready made je..senang balik just tambah telur,minyak dan air ,nanti kalau buat kek xjd 1 masalah plak kan..😊
2)dark choc filling
-100gm dark compound choc
-150gm butter
-70gm gula halus
-2 biji kuning telur
-250ml fresh cream(sya pkai brand value pride)
*cara-caranya
*pukul fresh cream hingga kental
*dalam bekas lain putar butter dgn gula hingga putih
*masukkan telur kuning putar lagi
*masuk kn coklat yg telah dicairkan,putar lgi
*satukan adunan coklat dengan fresh cream
3)white choc filling
-100gm white compound choc
-150gm butter
-70gm gula halus
-2 biju kuning telur
-250ml fresh cream/non diary whiping cream
*cara-caranya
*pukul fresh cream hingga kental
*dalam bekas lain putar butter dgn gula hingga putih
*masukkan telur kuning putar lagi
*masuk kn coklat yg telah dicairkan,putar lgi
*satukan adunan coklat dengan fresh cream
layerkn stiap kek dan smpn slma skurgnya 4 jam baru curah ganache
4)ganache choc
-300gm dark compound choc
-300gm fresh cream
-25gm butter
source
Sumber Resepi : Niny Syuhada Harmen
Dicuba oleh : Nur Afirah Mohd Rosely
Leave a Comment