RESEPI BISKUT BANGKIT CHEESE YANG CAIR DI MULUT
Tak pasti nak diletakkan dalam kategori apa bangkit cheese ini. Normally kita panggil kuih bangkit je kan? Tapi sebenarnya dia tu biskut. Sekarang dah diupgradekan bersama cheese pula oleh pakar-pakar memasak yang kreatif. Ayuh lihat resepinya
Resepi :-Bangkit Cheese memang cair dimulut
Bahan A
*150gm cream chesse Tantura (suhu bilik)
*250gm buttercup (seketul)
*1cwn gula halus
*2bj kunibg telur
(Mixer gula&butter sampai putih , masukkan cream chesse , telur sampai sebati )
Bahan B
**3cwn tpg ubi kayu
**2 1/2 cwn tpg jagung
**1sk baking powder
(**ayak semua)
1sk esen vanilla.
Masukkn bahan2 ayak ni dlm adunan A , keluarkan uli sampai tak melekat di jari. Jika adunan lembik tambah sikit2 tepung ubi ..
Dah uli , biarkan dlm bekas 30minit.
Terap kan dgn acuan yg anda suka ..
Bakar suhu 170 api atas bwh, 20 minit.
Sumber : Aku Masak Ko Yang Panas Bersama Azlina Ina Dan Fauzi Poji
Leave a Comment