RESEPI BISKUT SEMPERIT CHEESE
JOM BUAT BISKUT UNTUK RAYA HAJI PULAK
Alhamdullilah...mudah,ranggup dan sedapppp sgt semperit cheese..😍😋
RESEPI SEMPERIT CHEESE
260gm butter
110gm gula aising
1 bj kuning telur
160gm tepung kastard
40gm tepung jagung
240gm tepung red rose (beli kat bakery)
110gm gula aising
1 bj kuning telur
160gm tepung kastard
40gm tepung jagung
240gm tepung red rose (beli kat bakery)
Hiasan:cheddar cheese parut
Cara:
1. Pukul butter dan gula aising hingga sebati (guna senduk kayu saje)
2. Masukan kuning telur dan kacau rata..
3. Masukkan semua tpg dan uli hingga jadi doh lembut
*semasa picit jika keras tambah sikit2 butter
4. Selepas tekan doh..parut cheese..bakar suhu 150-160 api atas bwh selama 20-25m atau hingga masak
1. Pukul butter dan gula aising hingga sebati (guna senduk kayu saje)
2. Masukan kuning telur dan kacau rata..
3. Masukkan semua tpg dan uli hingga jadi doh lembut
*semasa picit jika keras tambah sikit2 butter
4. Selepas tekan doh..parut cheese..bakar suhu 150-160 api atas bwh selama 20-25m atau hingga masak
Selamat mencuba.
Sumber : Jamiah Tulisman
Leave a Comment